Federația Internațională Socca (ISF) pe site-ul său oficial (https://soccafederation.com) a publicat programul evenimentelor internaționale pentru viitorul an – 2022. Lumea este încă nestabilă cu pandemia, ce nu permite organizarea competițiilor în 2021. Toate turneele internaționale sub egida ISF au fost amânate pentru anul următor.

CUPĂ MONDIALĂ LA SOCCA

Locul desfășurării: Mexic

Data: 1-10 aprilie 2022

După succesul răsunător al Campionatelor Mondiale Socca de la Lisabona și Creta, Cupa Mondială din Mexic va reuni echipe din 40 de țări. Meciurile vor avea loc pe insula Cozumel. Сhiar acolo a fost construit un nou stadion pentru acest eveniment superb. Fotbal de înaltă calitate de la cele mai bune echipe din lume și ospitalitate mexicană – toate acestea vor fi în aprilie 2022.

La ultima Cupă Mondială din Grecia din 2019, naționala Socca Moldova a ajuns în semifinalele turneului.

CUPĂ INTERCONTINENTALĂ LA SOCCA

Locul de desfășurare: Moldova

Data: septembrie 2022

Un eveniment extraordinar pentru Moldova și întreaga familie ISF. Turneul trebuia să aibă loc în toamna anului 2020 cu participarea echipelor de pe cinci continente: Europa, America de Nord, America de Sud, Africa și Asia. Pentru acest turneu a fost construită arena ultramodernă „La Izvor” din mun. Chișinău. Cupa Intercontinentală va avea loc cu siguranță în Moldova – în septembrie 2022.

CHAMPIONS LEAGUE LA SOCCA

Locul de desfășurare: Slovenia

Data: toamna anului 2022

Arena principala pentru cluburi din socca – este Liga Campionilor. Socca Moldova a adresat o solicitare pentru ISF și a primit un răspuns.

„Am dori să confirmăm oficial. Nu va exista Socca Champions League în 202. Sănătatea jucătorilor amatori are prioritate. Pandemia nu s-a terminat încă”, scrie ISF.

În mai multe federații Socca, inclusiv și în Moldova, diferite echipe au câștigat campionate naționale în timpul pandemiei. Întrebarea principală este cine va reprezenta țara în Liga Campionilor?

„Primul eveniment important pentru cluburi din 2022 va fi Socca Champions League în toamnă. Toate echipele campioane ale sezoanelor 2021 și 2022, precum și alte echipe licentiate, vor avea drept să participe la Liga Campionilor”, a declarat ISF într-o scrisoare oficială.

Socca Moldova a primit garanții de la ISF pentru o cotă lărgită de reprezentanți pentru Liga Campionilor și astfel toate echipele campioane din perioada pandemiei, începând cu anul 2019, vor avea posibilitatea să participe la competiția principală a cluburilor din Socca.

+ Geotermal Chișinău (campion 2019)

+ Vivafarm Tiraspol (campion 2020)

+ Nistru-Rostimport Chișinău (campion 2021 primavara)

+ ? (campion 2021 toamna)

+ ? (campion 2022 primavara)

Scrisoare este atașată

iulie 1, 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *