Federația Internațională de Minifotbal Socca (ISF) și Federația Moldovenească de Fotbal au luat decizia comună de a reprograma organizarea Cupei Intercontinentale pentru luna aprilie 2021. Decizia a fost luată în baza recomandărilor directorului medical al ISF cu scopul de a proteja participanții la eveniment și ca răspuns la tendința de creștere a cazurilor de infecție cu coronavirus în Europa.

“În climatul actual, ar fi nepotrivit să se ajungă la un acord asupra organizării Cupe Intercontinentale, deoarece un grup de echipe, chiar și cu măsurile de securitate luate, poate contribui la răspândirea virusului într-o serie de țări diferite. Reprogramarea evenimentului este cea mai bună opțiune, care ne dă timp să luăm măsuri de securitate mai ample sau să reducem amenințarea unei pandemii”, 

a declarat Dr. Richard Johnson.

Purtătoarea de cuvânt a ISF, Hannah Wallis, a comunicat:

“Răspunsul primit de la multe echipe este că acestea sunt îngrijorate de a călători în străinătate în timp ce pandemia este încă în curs de desfășurare și consilierii noștri medicali sunt unanimi în recomandările lor de a amâna evenimentul. Sperăm că prin reprogramarea competiției pentru anul viitor, ISF va putea oferi echipelor o impresie pozitivă de participare odată ce restricțiile de călătorie și distanțarea socială vor fi ridicate.”

Cel puțin 16 echipe din Europa și de pe alte continente vor participa la Cupa Intercontinentală pe noul stadion din Chișinău. Vă reamintim că Arena de fotbal pe plajă poate fi utilizată și pentru alte genuri de sport, inclusiv minifotbal. Echipele care și-au confirmat deja participarea la Cupa Intercontinentală vor fi transferate automat la noile date ale turneului, iar comitetul organizatoric al ISF va contacta aceste țări pentru a confirma noile date.

Sursa: fmf.md

octombrie 6, 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *