Departamentul de Arbitri SOCCA MOLDOVA a analizat protestul echipei Krasnaya Zvezda in privința incidentului, care a avut loc în minutul 50 al meciului dintre FC Balti vs FC Krasnaya Zvezda, care a avut loc la data de 11 iunie 2021 în cadrul etapei a 7-a AMOLIGA.

După ce sau studiat materialele video ale meciului, precum și luând în considerare edițiile actuale ale Regulamentului Campionatului Moldovei la socca AMOLIGA, Codul disciplinar al AMOLIGA și argumentele arbitrului Plamadeala Dumitru, Departamentul de Arbitri SOCCA MOLDOVA a decis :

  1. Să recunoască greșeală arbitrului Plamadeala Dumitru, că după ce i-a acordat cartonaș galben portarului FC Bălți Nicolaev Sergiu, jucătorul a continuat meciul și a reușit să sălveze echipa.
  2. Portarul FC „Balti” Sergiu Nicolaev a primit cartonașul galben pentru comportamentul nesportiv, pe care a comis-o ca jucător de rezerva, iar in acest moment jocul nu fusese reluat. Acest jucător a trebuit să execute o pedeapsă de 2 minute pe bancă de rezervă și nu se participe această perioada de timp, iar echipa FC Bălți a trebuit să joace cu toată echipa in teren.

P. 2.2 din Codul disciplinar SOCCA MOLDOVA

Acordarea unui cartonaș galben unui jucător (care se află pe teren) aduce la o eliminare acestuia pentru două minute. În următoarele două minute, echipa al cărei jucător a primit cartonaș galben rămâne să joace în minoritate. În cazul unui gol încasat în minutele de penalizare, echipa se restabiliteste lotul.

P. 6.9 din Codul disciplinar SOCCA MOLDOVA

Protestele împotriva oricăror decizii ale arbitrului care au fost direct legate de joc nu pot fi motivul pentru revizuirii rezultatului meciului.

  1. Să-l suspendeze pe arbitrul Plamadeala Dumitru pentru greșeala făcută până la sfârșitul sezonului curent.
  2. Conducerea SOCCA MOLDOVA împreună cu Departamentul de Arbitri se obligă să îmbunătățească Regulamentul AMOLIGA și Codul disciplinar AMOLIGA pentru o înțelegere mai clară a momentelor de joc de către participanți, precum și pentru mecanismele de luare a deciziilor Comitetului Organizatoric.
iunie 16, 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *