Federația Internațională Soссa (en – ISF) a confirmat că Cupa Intercontinentală, prima de acest gen, este programată în Moldova la sfârșitul lunii octombrie. În această săptămână ISF va trimite invitații cu detalii despre eveniment (inclusiv informații despre hotel și transport) tuturor membrilor organizației care doresc să participe la turneu.

Federația Internațională Soссa speră că evenimentul de mini-fotbal anulat în septembrie din cauza pandemiei coronavirusului va avea loc în octombrie, cu participarea a 16 echipe.

Evenimentul este programat numai pentru membrii ISF care au statut în conformitate cu criteriile de membru ale organizației.

„Vom trimite detalii tuturor celor care sunt în prezent membri ai organizației noastre. Aceasta lista va include țările care participă la acordul inițial gratuit de cinci ani, țări care sunt, de asemenea, parteneri ai sponsorului nostru oficial, ligile de agrement și țările care și-au plătit cotizațiile de membru ISF anul acesta ”, a declarat directorul de comunicare al ISF Hannah Wallis.

Jocurile turneului se vor desfășura pe un stadion special construit din Chișinău, care a fost deschis recent de președintele Republicii Moldova Igor Dodon și președintele FMF Leonid Oleinicenco.

Organizația consideră că turneul va deveni unul dintre cele mai importante din Europa de Est pentru anii următori.

Hannah Wallis a continuat: „În timp ce toată lumea așteaptă cu nerăbdare primul eveniment de top de la prima fază a pandemiei, trebuie să fim puțin atenți dacă cel de-al doilea val de coronavirus prezis ajunge în lume. Chiar dacă nu am vrea să amânăm turneul pentru a doua oară, siguranța comunității și a echipelor noastre este primordială. Directorul medical al ISF, Dr. Richard Johnson, este în contact cu colegul său din Moldova și împreună vor lua decizia finală.

Cu toate acestea, dacă totul rămâne așa cum este acum, Cupa Intercontinentală are loc cu siguranță. Dar vom lua o decizie finală în cursul acestei luni urmând sfatul medicului și urmărind cum se comportă COVID-19. Fiecare dintre noi speră ca al doilea val al virusului să nu se înrăutățească, dar trebuie să luăm măsuri de precauție. Cred că toată lumea așteaptă o călătorie în Moldova la sfârșitul lunii octombrie ”.

Sursa: site-ul web al Federației Internaționale Socca

septembrie 16, 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *