Amoliga 2021 (sezonul de toamnă) începe săptămâna aceasta. Primele meciuri vor avea loc pe 24 septembrie. Pe lângă cluburile din Chișinău, Tiraspol și Bălți, două echipe din România vor juca în acest campionat. Amoliga își extinde geografia.

  • SGTM Iași – unul din liderii al campionatului Iași.
  • Magiс Iași – multiplu campion al campionatului Iași.

În total sunt 8 echipe care participă la Amoliga. Format – jocuri fiecare cu fiecare + play-off.

Serghei Ursul, director executiv Socca Moldova:

– Ținând cont de experiența echipei naționale în turneele internaționale, cum au fost meciurile la Kiev și Iași, am văzut necesitatea îmbunătățirii calității competiției în campionatul intern, astfel încât jucătorii noștri să se poată dezvolta mai repede și mai bine. De asemenea, conform strategiei de dezvoltare a Socca Moldova, am prevăzut atragerea echipelor din străinătate pentru o atractivitate și mai mare la Socca, inclusiv pentru segmentul de afaceri.

În acest scop, Socca Moldova a decis să extindă granițele Amoliga și să atragă echipe din România. Ne concentrăm pe piața europeană.

Acest lucru va permite echipelor noastrun proiect grandioz cum ar fi un turneu pentru cluburi europene – cum ar fi KHL sau un fel de Europa League Socca. Au fost purtate negocieri preliminare cu partenerii asociației Socca, toată lumea este cointeresată de organizarea unui eveniment de top.

Încercăm să dezvoltăm și echipa națională. Organizăm participarea sistematică a echipei la meciurile internaționale. Si actuala Amoliga din toamnă va completată cu un turneu mare, la care vor participa 5-6 echipe naționale. Turneul va avea loc în octombrie la Chișinău. Va fi un fel de repetiție generală pentru Socca Moldova în ceea ce privește organizarea evenimentului-2022. Noi, ca gazde, ne așteptăm la sosirea celor mai puternice 16 echipe național. Cum cunoașteți, va fi un turneu major, și așteptat de toți – Cupa Intercontinentală.

Strategia noastră de dezvoltare vizează acum, printre altele, cooperarea internațională și accesul la platformele europene și mondiale. În același timp, noi, Socca Moldova, suntem absolut deschiși și susținem procesele interne. Suntem gata să continuăm dezvoltarea cluburilor moldovenești, suntem gata să o facem într-un mod modern și de înaltă calitate, aderând la filosofia familiei Socca.

septembrie 20, 2021

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *