Cupa Intercontinentală va demara în septembrie 2020.
Turneu, la care vor participa 16 țări se va desfășura în perioada 23-28 septembrie pe stadionul special construit în Chișinău și va fi primul turneu organizat pentru minifotbal pe această arenă.
Reprezentantul ISF în Moldova, Igor Carasiov împreună cu președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Leonid Oleinicenco au avut o întrevedere cu reprezentanții ISF, Hannah Wallis și Stephanie Spacey pentru a semna contractul de colaborare.
Reprezentantul ISF: “Moldova ne-a arătat că sunt capabili și profesioniști în organizarea unui eveniment de acest nivel și am fost uimiți de pregătirea lor extraordinară”.
Stadionul destinat fotbalului de plajă, cu capacitatea aproximativă de 1000 de locuri pentru spectatori, va fi primul stadion în lume destinat pentru minifotbal și fotbal plaja concomitent.
Președintele FMF, Leonid Oleinicenco: “Este un eveniment istoric. Am prezentat conceptul de organizare a acestui eveniment către ISF și am fost bucuroși pentru acceptarea. Ceea ce demonstrează că munca depusă nu doar pentru construcția stadionului dar și pentru pregătirea evenimentului este apreciată la nivel înalt și la sigur avem experiență în domeniul desfășurării evenimentelor internaționale.”
Reprezentantul ISF în Mokdova, Igor Carasiov: “Vom invita 16 țări membre ISF, așa precum Anglia, Germania, Franța, Spania dar și campiona lumii la Socca, Russia și ocupanta locului doi Polonia. Vrem să demonstrăm amatorilor din Moldova și întreaga lume, a acestui sport, de ce este capabilă Moldova.
Hannah Wallis: ” Reușitele Moldovei întotdeauna au fost apreciate și suntem bucuroși să lucrăm împreună la acest eveniment.
Tragerea la sorți va avea loc în Marea Britanie, în oficiul central ISF. Echipele vor fi împărțite în patru grupe a cîte patru echipe, după care va urma faza eliminatorie.
Luna precedentă Ion Ceban, primarul orașului Chișinău, a vizitat stadionul și a subliniat faptul că la momentul desfășurării competiției stadionul va arăta nemaipomenit.

iulie 25, 2020