Site-ul oficial al ISF (Federația Internațională Socca) a publicat un articol despre modul în care Arena de fotbal pe plajă din parcul „La Izvor” (or. Chișinău) a fost transformată într-un stadion pentru meciurile decisive din AMOLIGA-2020.

Federația Internațională Socca și Socca Moldova discuta posibilitatea de a organiza un turneu anual pe un nou stadion minunat, care tocmai s-a deschis în Moldova.

Incredibila arenă de fotbal pe plajă, care s-a deschis în august în frumosul parc “La Izvor” din Moldova, Chișinău, s-a schimbat considerabil înainte de meciurile decisive din Amoliga 2020.

Un gazon artificial a fost așezat deasupra suprafeței nisipoase.

Acest stadion a fost conceput inițial ca unul multifuncțional. În sezonul de vară, aici sunt planificate discipline pe plajă, iar în sezonul rece, arena va fi acoperită cu un teren artificial pentru desfășurarea, de exemplu, a meciurilor de minifotbal 6×6. Serghei Ursul, un reprezentant al Federației Moldovei, a explicat cum s-a făcut acest lucru: „Experții au nivelat nisipul, au pus paleți pe el, apoi a urmat un strat de pânză specială. Și apoi ei au instalat terenul. Această tehnologie a fost folosită pentru prima dată în Moldova ”.

Arena ultramodernă va fi utilizată pe tot parcursul anului. Ursul a explicat: „Planificăm în primăvară să jucăm meciurile din sezonul nou acolo. Și dacă situația epidemiologică din lume va fi bună, vom organiza și Cupa Intercontinentală pe acest stadion. Aș dori să-mi exprim recunoștința față de Federația de Fotbal din Moldova pentru oportunitatea de a organiza meciuri în condiții atât de excelente ”, a spus el.

noiembrie 14, 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *