Federația Internațională de Socca (ISF), în parteneriat cu Socca Moldova și FMF, anunță că, pentru al doilea an consecutiv, Moldova va găzdui Campionatul European de Socca. Turneul se va desfășura în perioada 8-12 mai 2024.

Anul trecut, la Socca EuroCup de la Chișinău au participat 13 echipe naționale, iar Kazahstanul a reușit să ia titlul de campioană a Europei.

În 2024, la turneul european se așteaptă 20 de echipe de top de pe bătrânul continent. În prima parte a turneului, naționalele vor evolua pentru a se califica la Campionatul Mondial la Socca. În cea de a doua parte vor juca cele mai puternice selecționate, care au obținut deja dreptul de a participa la Mondial datorită locului bun în clasamentul Federației Internaționale la Socca. Câștigătoarele celor două categorii vor juca în finală pentru a desemna campioana turneului Socca EuroCup.

Toate meciurile vor avea loc pe stadionul Arena FMF din Parcul „La Izvor” din Chișinău.

Președintele Socca Moldova, Igor Carasiov, a declarat că Moldova face un pas important în dezvoltarea și afirmarea acestui sport la nivel internațional. 

„Suntem încântați să găzduim din nou un turneu Socca EuroCup. În 2024, turneul va fi și mai spectaculos. Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la organizarea și realizarea acestui eveniment posibil. Mulțumesc tuturor țărilor care și-au exprimat dorința de a veni în Moldova și de a lupta din nou pentru trofeul european. Așteptăm cu nerăbdare oportunitatea de a vă primi pe toți în Moldova”.

Menționăm că tragerea la sorți a turneului Socca EuroCup va avea loc în luna martie 2024.

noiembrie 13, 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *